Data
12 abril 2023

Compartir

Maximitza el teu futur: Comença la teva planificació financera personal

 

La planificació financera personal es converteix en un tema essencial en les nostres vides, però a vegades ignorat. Per què aquells amb coneixements financers no han aconseguit captar l’atenció del públic?

La resposta radica en la dificultat de traslladar complexos conceptes financers d’una manera accessible per a aquells aliens al món de les finances.

En el nostre cas, no som escriptors, ni periodistes i molt menys pretenem viure del que escrivim en els nostres articles. De fet, la majoria de nosaltres venim de carreres universitàries de “números” que se solia dir…

Si escrivim, és per a intentar aterrar una mica més els conceptes financers a les persones que no es dediquen a això, o que els interessa relativament poc el tema, però que és crucial que es plantegin dubtes i preguntes sobre els seus estalvis i sobretot, sobre la seva economia en general.

 

Entenent la problemàtica

 

Quantes vegades durant els 2 últims anys els experts del sector financer han parlat de la inflació? M’atreviria a dir que milers de vegades. I quanta gent ens ha fet cas? Ningú o gairebé ningú!

Tens un “amic” que tenia una hipoteca amb el tipus d’interès variable i avui dia continua tenint una hipoteca amb el tipus d’interès variable o un “amic” que durant els 2 últims anys no ha fet res per a intentar canviar la hipoteca a tipus fix, o intentar estalviar per a la possible pujada del tipus d’interès…?

Ho veus? Fallem en l’essencial.

 

La importància d’una bona planificació financera personal

 

És molt complicat construir un patrimoni financer a futur si no domines els petits detalls de la teva economia de la llar. No és difícil, però has de ser conscients que has de preparar-nos per al futur.

Si no t’interessa el tema de les finances, no passa res. Hi ha gent que ha estudiat 4 anys de carrera i algun màster de finances i que gaudeix planificant el teu patrimoni.

Delega. No passa absolutament res per delegar aquesta responsabilitat.

Però no pots fer veure que el tema no va amb amb tu… Per què t’agradi o no, vivim en un món capitalista que ens pressiona per jugar amb les seves regles del joc.

Evidentment el cas de la hipoteca és només un petit exemple amb el qual la majoria de nosaltres podem sentir-nos identificats, però els efectes de la famosa inflació, ja els estàs notant… ens afecta a tots i de manera similar!

Saps en què més hem fallat com a col·lectiu financer?

Portem diversos anys amb els tipus d’interès baixos i fins i tot negatius… i ara que els bancs comencen a pagar alguna cosa pels dipòsits o les famoses lletres del tresor que pagaven un 2.35% aproximadament i la gent feia cua per a comprar-les… doncs sí, en això també hem fallat. Abans en l’estalvi o la planificació, i ara en la inversió.

El petit i no tan petit estalviador després de diversos anys sense rendibilitats atractives, per als perfils conservadors, veu un 2,35% de rendibilitat i es precipita a invertir o a contractar dipòsits, sense tenir en compte que la inflació està aproximadament al 6%…

Evidentment un 2,35% és millor que 0% sota el matalàs, però no solucionem el problema de la pèrdua de valor adquisitiu… I aquí, és on tornem a fallar com a col·lectiu financer.

 

El nostre enfoc

 

Els nostres co-inversors, no estan exempts de tots aquests riscos, però a Ginvest Asset Management, ens esforcem perquè entenguis en quin moment del cicle econòmic ens trobem. Si ens segueixes al nostre Linkedin publiquem cada dia conceptes financers. Aquí et deixo un: Per què són importants els cicles econòmics?

També ens esforcem perquè entenguis que ha de tenir una planificació financera i una cartera d’inversió concorde als teus riscos i necessitats. Coses aparentment simples, però de vital importància per a la teva famílies i el teu patrimoni financer.

 

Reflexión final

 

Si has arribat fins aquí, permet-me que t’agraeixi et temps dedicat a llegir l’article, i en forma d’agraïment et comenti una última reflexió del sector financer on també estem predestinats a fallar:

Les pensions a Espanya no es podran mantenir en el temps tal com estan constituïdes avui dia… (si vols aprofundir en el tema, et deixo aquest article de Francesc Domínguez La inexistent futura pensió a Espanya i davant aquesta informació que et brindem en safata, tens 3 opcions:

· No fer res, com ha fet la gran majoria de la gent davant el tema de la inflació…

· Intentar fer alguna cosa i complementar una pensió. (si és possible, d’una manera optimitzada i efectiva…)

· Buscar a experts, perquè t’ajudin a planificar el teu futur.

Data
12 abril 2023

Compartir

Llamar Contactar