Data
1 febrer 2023

Compartir

Visió de mercat – febrer

 

2023 ha tingut un bon començament.

 

Les dades macroeconòmiques publicades comencen a reflectir refredament de l’economia (encara amb un mercat laboral fort als EUA) i una menor inflació gràcies a menors preus de l’energia, entre altres.

El PIB als EUA va sorprendre per la seva fortalesa però, la caiguda en la despesa del consumidor, apunta cap a una ràpida desacceleració econòmica. Tot això ha derivat en unes menors expectatives quant al ritme i quantitat de pujades de la Reserva Federal americana per la qual cosa els mercats financers van reaccionar positivament. A més, el nou any xinès en llibertat de moviments per part de la població va ser una bona notícia perquè previsiblement portarà pujades en el consum és a dir, un catalitzador quant a creixement econòmic es refereix. Afegir que la temporada de resultats ha començat amb resultats dispars, però sense grans sorpreses en general, tot i que amb un pronòstic més incert.

La correlació entre accions i bons va continuar sent positiva, però sense tanta volatilitat com vam veure l’any passat.

– Renda Fixa
Es va primar el risc. D’aquesta manera, la Renda Fixa corporativa va tenir un millor comportament que la governamental, sobretot la Renda Fixa High Yield d’EUA.

– Renda Variable
Totes les zones geogràfiques van tenir un inici d’any molt fort. A destacar Europa, EUA i Emergents amb pujades per sobre del 6%. Per factors, les companyies de duracions llargues van tenir un millor comportament per valoració. És a dir, al contrari que l’any passat una millor taxa en el descompte de fluxos va comportar pujada en el preu per fonamentals d’aquest tipus de companyies.

Aquest entorn va continuar afavorint la depreciació del dòlar. El mes va ser del 1,46% contra l’euro.

 

 

_
Ginvest AM

 

 

 

Data
1 febrer 2023

Compartir

Llamar Contactar