Fecha
16 octubre 2023

Compartir

L’impacte del conflicte Israel i Palestina en els Mercats Financers: Anàlisi des de Ginvest Asset Management

L’impacte del conflicte Israel i Palestina en els mercats financers

Durant el cap de setmana, el grup islamista Hamas va llançar un atac sense precedents contra Israel per terra, mar i aire.

És crucial analitzar detalladament les complexitats d’aquesta situació i l’impacte del conflicte Israel i Palestina en els mercats financers.

Aquesta acció desestabilitza la regió i s’han de considerar factors com la intervenció dels Estats Units, que va enviar vaixells de guerra en suport a Israel. I el suport de l’Iran a Hamas, la qual cosa podria portar a una escalada del conflicte.

Un aspecte econòmic de gran rellevància és el risc d’un augment en el preu del petroli. l’Iran és un important productor de petroli, i una de les principals rutes de transport de mercaderies i cru travessa el seu territori. Qualsevol interrupció en el subministrament de petroli o un augment en els preus poden tenir un impacte directe en l’economia global.

Els preus del petroli ja han experimentat un increment i això té implicacions per a la inflació i els mercats energètics.

Com han reaccionat els mercats financers amb el conflicte d’Israel i Palestina?

El principal risc radica en la persistència de preus elevats del petroli, la qual cosa podria augmentar la inflació i mantenir els tipus d’interès alts per més temps. En els mercats de renda fixa, això s’ha traduït en un augment de les rendibilitats dels bons.

Quant a la renda variable, els principals índexs presenten lleugeres caigudes, reflectint una major volatilitat. En aquests moments, és crucial seguir de prop les notícies, però també saber gestionar la incertesa i no deixar-se portar per la volatilitat del mercat actual.

Si vols ampliar informació pots llegir la nostra carta trimestral T3 2023

És molt important buscar orientació financera en moments d’incertesa econòmica. En situacions com el conflicte entre Hamas i Israel, on els mercats financers poden veure’s afectats per una sèrie de factors impredictibles, un assessor financer capacitat pot ajudar-te a avaluar els riscos i les oportunitats específiques per a la teva cartera d’inversió, tenint en compte els canvis en el panorama econòmic i les tendències del mercat. Això pot ajudar-te a prendre decisions informades que s’ajustin als teus objectius financers a llarg termini, minimitzant riscos innecessaris.

Fecha
16 octubre 2023

Compartir

Llamar Contactar