Fecha
3 agosto 2023

Compartir

Teoria de la relativitat de la felicitat

Al 1915 un geni anomenat Albert Einstein va publicar la Teoria de la Relativitat General, la qual ens ve a dir que el temps és relatiu i aquest es mesura en funció de la velocitat i el camp gravitatori al qual està sotmès un objecte.

Personalment m’encanta extrapolar les idees de la física al camp de la vida real i és allí on em vaig adonar de la Teoria de la relativitat de la felicitat. Què li sembla si li dic que la felicitat és relativa i aquesta es mesura en funció dels diners i del temps que disposa una persona?

Els diners, aquest instrument fiduciari que el 99% dels éssers humans de la terra utilitzem per a comprar i vendre tot tipus d’objectes i serveis. La felicitat, aquest concepte abstracte producte de les emocions humanes, però que tots desitgem arribar a ella.

Existeix una relació entre tots dos conceptes? Segurament li han plantejat moltes vegades la típica pregunta de si els diners proporciona la felicitat i s’haurà parat durant uns instants a pensar-ho per a arribar a una conclusió. Permeti’m dir-li que aquesta podria mancar de sentit si en la seva anàlisi ha omès la inclusió d’una tercera variable: el temps.

Temps, diners i felicitat? El sol plantejament de l’equació ja produeix una certa imatge de satisfacció.

El temps, un bé finit del qual tots els humans, partint d’una esperança de vida mitjana, disposem de la mateixa quantitat des del dia en què naixem. Es tracta d’un concepte encara més complicat de definir que la pròpia felicitat, sempre ha estat allí, és imparcial, immaterial i infinit, però que a vostè i a la persona més rica del món la mare naturalesa els ha obsequiat amb la mateixa quantitat. És precisament aquesta variable la que defineix la pròpia relativitat de la felicitat.

Haurà llegit que solament l’1% de la població mundial es pot considerar rica, és a dir, que si vostè acaba de néixer ara mateix la probabilitat de ser fill d’un multimilionari, és molt baixa. Però tranquil, néixer pobre no és la seva culpa, molt diferent serà com acabi el dia en què marxi d’aquest món. Des del seu naixement té una determinada quantitat de temps per a invertir de la forma que vostè vulgui. Aquesta inversió determinarà qui és al final de la seva vida.

Significa això que haig de dedicar la seva vida a generar la màxima quantitat de diners possibles? Per descomptat que no! I és just aquí quan cobra més importància la relativitat de la felicitat.

Els tres Estadis

En primer lloc hem d’acceptar que existeix un llindar on qualsevol aportació extra de diners ens crea una gran felicitat. M’estic referint a aquelles persones que viuen en la pobresa extrema i que uns diners extres pot representar el menjar d’una setmana. L’estadi de la supervivència. Les necessitats biològiques s’imposen per davant de les altres coses i la felicitat es redueix al mer fet de poder alimentar a la seva família.

En segon lloc, passada l’etapa de supervivència, l’ésser humà tendeix a buscar majors comoditats en la seva vida, adquirim diferents objectes fruit de la innovació tecnològica que ens fan la vida més fàcil. Comprem un automòbil, un llit millor, una televisió, una rentadora, i fins i tot una casa. L’ estadi de la seguretat financera.

Finalment i en tercer lloc, quan es tenen coberts els anteriors estadis, la majoria de les persones busquen com gaudir del seu temps lliure. Viatjar al voltant del món, passar més temps amb la seva família, participar en múltiples organitzacions benèfiques, etc. L’ estadi de llibertat financera.

Si ens fixem, a partir del segon estadi, es comença a gastar els diners per a obtenir temps. És a dir, els diners es converteix en un mer instrument per a aconseguir allò que tots desitgem: emprar el nostre temps en allò que ens proporciona major felicitat.

La conclusió de la teoria de la relativitat de la felicitat ens ve a dir que l’objectiu de la vida no es basa a aconseguir un gran patrimoni, sinó a ser lliure, però per a comprar aquesta llibertat és necessari posseir una quantitat de diners importants.

Probablement, si està llegint això, vostè ja es troba en el segon estadi i ara mateix s’estarà preguntant com arribar al tercer estadi sense sacrificar més temps de la seva vida del qual ja empra per a generar el seu poder adquisitiu actual.

Deixi’m dir-li que tinc una solució per a vostè, que els seus diners treballi per a vostè “mentre dorm”. Per a aconseguir això un mètode eficaç és invertir els seus diners mitjançant fons d’inversió i altres vehicles financers per a obtenir rendiments i augmentar el seu patrimoni amb el temps.

Invertir els nostres diners de manera intel·ligent pot alliberar temps, proporcionar-nos estabilitat financera i la llibertat per a gaudir de la vida. No obstant això, la clau per a la felicitat financera radica a comprendre que els diners és només un mitjà per a aconseguir els nostres objectius, i la veritable satisfacció prové de la cerca d’experiències significatives i connexions humanes que ens enriqueixin emocionalment.

En invertir amb propòsit i consideració, podem aspirar a un futur més pròsper i equilibrat en el qual tant el nostre temps com els nostres diners treballin en harmonia per a millorar la nostra qualitat de vida i benestar general.

Bon estiu.

Fecha
3 agosto 2023

Compartir

Llamar Contactar