Data
1 gener 2023

Compartir

Visió de mercat – gener

 

Desembre ha sigut un mes clarament marcat per:

– La tornada abrupta de la inflació i la fi de la política de tipus d’interès baixos o inclús negatius.

– L’esclat d’una guerra a Europa que ha agreujat la crisi energètica i ha derivat en un increment de la incertesa geopolítica.

Les dades del mes de Desembre ofereixen noves oportunitats per l’inici del 2023:

En primer lloc, la inflació sembla que va tocant sostre als EUA. Encara que, segueixen amb un mercat laboral fort i la FED només ha pujat els tipus d’interès 50 punts bàsics, fins a situar-los en el 4,5% aquest mes de desembre. A més, també va anunciar un alentiment en el ritme i magnitud de pujades. D’aquesta manera, s’espera que s’incrementin fins al 5% durant el primer trimestre del 2023.

Tanmateix, la preocupació va passar de centrar-se en la inflació a centrar-se en el creixement, a causa de l’anunci de retallades en costos i acomiadaments de personal, per part de grans i conegudes empreses.

D’altra banda, la finalització de la política de Covid 0 a la Xina per a fomentar el creixement. És una dada molt positiva per a la regió perquè comportarà una certa relaxació geopolítica encara que, inicialment, podria causar una certa disrupció per l’increment d’infeccions que es preveu.

CONSEQÜÈNCIES EN ELS MERCATS FINANCERS

Davant aquesta situació els mercats financers van reaccionar corregint part de les significatives pujades aconseguides durant el mes de Novembre:

– Renda Fixa
La Renda Fixa Governamental va corregir un -1,71% i la corporativa un -0,89% respectivament.

– Renda Variable
En Renda Variable, el vèrtex emergent va ser el que menys va sofrir gràcies, principalment, a les millors notícies publicades amb una caiguda del -2,33%. El vèrtex nordamericà va tenir la caiguda més agreujada amb un -6,07%, penalitzat pels anuncis de retallades en les estimacions de beneficis d’algunes empreses.

Aquest entorn de canvi en l’orientació de la política monetària de la FED, va afavorir la depreciació del dòlar en un 2,79% contra l’euro.

 

POSICIONAMENT ESTRATÈGIC DE LES NOSTRES CARTERES

Davant aquesta situació, la nostra cartera estratègica, continua implementada per a fer front a una inflació persistent amb un menor creixement, via:

– Renda Fixa
En la part de Renda Fixa Corporativa continuem centrats en baixes durades, bons flotants i algun fons més oportunistic mentre mantenim una alta qualitat creditícia davant el menor creixement esperat.

Tàcticament, en Renda Fixa Governs, continuem centrats en fons invertits als EUA amb durades més llargues perquè la FED sembla haver aconseguit assentar les expectatives d’inflació.

– Renda Variable
Continuem infraponderats mentre mantenim la cautela en aquest actiu. Les expectatives de beneficis encara no descompten completament els riscos per al creixement. Estar diversificats és la clau per a aportar més estabilitat a la cartera en aquests moments d’incertesa.

Quant a tipologia, preferim fons invertits en companyies de qualitat i amb poder de fixació de preus per a poder traspassar l’increment de preus al client final, amb una visió més a llarg termini o fons amb creixements estables i sostinguts. Com serien, per exemple, els sectors defensius.

D’altra banda, estar diversificats en diferents àrees geogràfiques ens aporta descorrelació a la cartera.

Finalment, aquest mes, es va continuar incrementant la durada en les carteres via l’entrada d’un fons global de bons corporatius investment grade amb major durada.

 

 

_
Ginvest AM

 

 

 

Data
1 gener 2023

Compartir

Llamar Contactar