Data
13 març 2023

Compartir

Després d’un bon començament d’any, aquest mes de Febrer les sòlides dades econòmiques publicades als EUA van mostrar que possiblement hi haurà més pujades de tipus d’interès que les descomptades pel mercat. Durant el mes, tant el Banc Central Europeu com la Reserva Federal nord-americana, van apujar tipus d’interès en línea amb les expectatives. Tanmateix, la disminució dels preus de l’energia a Europa i, per tant de la inflació, ha reduït els riscos d’una recessió forta a la zona.

A més, la reobertura de la Xina amb un ràpid ressorgiment del consum i del sector serveis comportarà un augment substancial en les comandes per a les empreses europees al ser un dels seus socis exportadors principals.

– Renda Fixa
Tot això es va traduir en la Renda Fixa en una reversió de gran part del rendiment positiu registrat el mes passat caient un -2,66% per exemple en l’índex agregat global de corporatius. Un millor comportament va tenir la Renda Fixa Governamental caient una mica menys.

– Renda Variable
En Renda Variable el comportament va ser dispar amb caigudes en els EUA i emergents. Aquesta última zona a conseqüència de les tensions geopolítiques entre la Xina i els EUA principalment. En canvi, a destacar, Europa amb una pujada de quasi un 2% pel menor risc de recessió profunda després de les bones dades macroeconòmiques publicades.

Aquest entorn de majors pujades de les esperades de tipus d’interès van comportar apreciació del dólar, que va ser d’un -2,64% contra l’euro durant el mes.

Data
13 març 2023

Compartir

Llamar Contactar