Data
12 desembre 2023

Compartir

VISIÓ DE MERCATS DESEMBRE

 

 

Què està passant en els mercats?

El principal catalitzador de novembre va ser la publicació, a principis del mes, de dades d’inflació que van superar les expectatives. Això suggereix que les alces en els tipus d’interès podrien haver aconseguit el seu punt màxim tant als Estats Units com a Europa.

Estats Units

Quant als indicadors econòmics, els Estats Units mostra resiliència, encara que s’observen signes d’un lleuger refredament, destacant un afebliment en la despesa del consumidor i un augment en la taxa d’impagaments.

Europa

En contrast, a Europa, les dades, especialment en la producció industrial, es van mantenir febles, especialment a Alemanya i França.

Països emergents

En relació amb els països emergents, és rellevant destacar les noves mesures anunciades per la Xina per a impulsar la confiança en la seva economia mitjançant la injecció de liquiditat, buscant contrarestar els desafiaments que encara afecten el sector immobiliari. A més, cal esmentar la victòria del candidat populista Milei a l’Argentina, la qual cosa planteja la possibilitat d’una hiperinflació a l’inici del seu mandat.

 

 

Com han reaccionat els mercats?

Les bones notícies sobre la possible conclusió anticipada de polítiques monetàries restrictives en tots dos costats de l’Atlàntic van resultar en significatius augments en la renda variable. Les principals beneficiades van ser les empreses tecnològiques i les petites companyies.

Renda variable, l’índex dels Estats Units va registrar un augment del 8.94%, mentre que el de mercats emergents va aconseguir un 5.99%.

Renda Fixa Fija:Una tendència similar es va observar en el mercat de renda fixa, amb un rally en els trams de major durada.

La rendibilitat global del deute sobirà i corporatiu va ser del 4.9% al novembre, representant el major guany mensual des de desembre de 2008.

Únicament, les matèries primeres van tancar el mes en terreny negatiu.

En aquest context, el dòlar va experimentar una depreciació del 2.88% durant el mes.

Data
12 desembre 2023

Compartir

Llamar Contactar