Data
13 febrer 2024

Compartir

Visión de mercados febrero

Què ha passat aquest mes?

L’inici d’any ha estat marcat per les bones dades de creixement econòmic a EUA: S’ha registrat un sòlid augment en l’ocupació, un creixement salarial ferm i un impressionant creixement anualitzat del 3,3% del PIB per al quart trimestre de 2023, superant les expectatives.

Les dades poden generar optimisme sobre un aterratge suau de l’economia, encara que existeixen preocupacions sobre els problemes en els bancs regionals i el sector immobiliari comercial.

A la finals de mes, Jerome Powell, president de la Reserva Federal, va adoptar un to més cautelós en el seu discurs, allunyant les expectatives de retallades de tipus d’interès al març.

A Europa,les dades publicades van continuar mostrant signes de feblesa, amb una economia alemanya ja en recessió. Mentrestant, el Japó va continuar mostrant un sòlid exercici, com ho va fer l’any anterior.

A Xina,el problemàtic sector immobiliari i el seu impacte en la confiança del consumidor mereixen una atenció especial. Malgrat les mesures d’estímul anunciades, sembla que no estan donant els resultats esperats.

Les pertorbacions marítimes en el transport pel Canal de Suez van continuar a mesura que escala la inestabilitat en la zona.

En aquest context, es van començar a publicar els resultats empresarials del quart trimestre de 2023, destacant els bons resultats de les empreses tecnològiques fins a la data.

 

Com han reaccionat els mercats financers?

En Renta Variable, el millor mercat va ser el japonès (MSCI Japan Eur hedged) amb una pujada del 8,67% en el mes. Seguit per Europa (MSCI Europa) amb un 1,60% de rendibilitat.

No obstant això, l’índex d’emergents (MSCI Emerging Eur hedged) va caure un -3,62%, principalment a causa del seu alt pes a la Xina.

En quant a la renda fixa, al principi del mes les pujades observades en l’últim trimestre de l’any passat es van consolidar, però al final del mes, les expectatives de retallades en els tipus d’interès es van desinflar novament a causa de les declaracions del president de la FED.

Finalment, el mes va tancar amb caigudes del -0,17% en l’índex de Renda Fixa Corporativa (Bloomberg Barclays Global Corporate Bond Eur hedged) i del -0,32% en l’índex de Renda Fixa Governs (Bloomberg Barclays Global Government Bond Eur hedged) respectivament.

Davant aquest escenari el dòlar es va apreciar un 2,04% en el mes.

Data
13 febrer 2024

Compartir

Llamar Contactar