Data
11 juny 2024

Compartir

Què ha passat aquest mes?

El mes de maig va ser positiu quant a dades publicades. els Estats Units va mantenir un sòlid creixement econòmic, impulsat principalment pel sector serveis. Europa va experimentar una lleugera millora en l’activitat econòmica gràcies a la reactivació tant del sector serveis com del sector industrial.

A Àsia, també es van observar signes de recuperació, amb dades macroeconòmiques positives i un major optimisme en el sector immobiliari després d’una sèrie de mesures del govern xinès per a reactivar-lo. el Japó va presentar dades en línia amb l’esperat, encara que la significativa depreciació del ien enfront d’altres monedes està començant a afectar el sentiment del consumidor.

A causa de la desincronització entre les diferents zones geogràfiques, les polítiques monetàries dels bancs centrals comencen a divergir. D’una banda, els Estats Units adopta una actitud més cautelosa amb una visió “data driven” després d’unes dades d’inflació més resilients de l’esperat.

Mentrestant, a Europa, es descompta una primera baixada de tipus d’interès al juny, ja anunciada per Christine Lagarde, presidenta del BCE.

Com han reaccionat els mercats?

Aquesta divergència en les polítiques monetàries i la incertesa sobre quan començaran les reduccions de tipus als Estats Units es mantindran com un focus d’incertesa en els mercats de renda fixa.

La situació geopolítica (conflictes a Ucraïna i Gaza, o la relació entre els Estats Units i la Xina) va quedar en un segon pla sense afectar els mercats.

L’optimisme inversor sobre el panorama econòmic va impulsar els actius de risc, majorment en els mercats desenvolupats:

Renda Variable

L’índex de renda variable dels Estats Units (MSCI US Eur Hedged) es va revaloritzar un 4,56%, mentre que l’índex MSCI Europa va pujar un 3,42%.

Renda Fixa

Quant a la renda fixa, els sòlids resultats reportats per les empreses van impulsar la renda fixa corporativa, amb el seu índex (Bloomberg Barclays Global Corporate Bond Eur Hedged) pujant un 1,28%.

Referent a l’índex de Renda Fixa Governs (Bloomberg Barclays Global Government Bond Eur hedged) va pujar un 0,40% reflectint la sensibilitat de l’actiu a les dades que es van publicant i la seva afectació als tipus d’interès.

En aquest escenari, el dòlar es va apreciar un 1,71% durant el mes.

 

Data
11 juny 2024

Compartir

Llamar Contactar