Data
11 març 2024

Compartir

Què ha passat aquest mes?

 

Febrer va mostrar ser un mes positiu pel que fa a les dades econòmiques publicades.

A EUA, la resiliència mostrada per les dades macroeconòmiques publicades indica cada vegada més un aterratge suau de l’economia.

Això es veu reforçat per la publicació dels resultats econòmics de les companyies de l’últim trimestre de 2023. On més del 80% de les empreses del S&P 500 van reportar resultats que van superar les expectatives, amb un 77% d’elles superant les estimacions prèvies.

El creixement dels beneficis per acció es va situar en un 7% interanuals impulsat principalment pels sectors de consum discrecional i tecnologia i, especialment, gràcies a l’acompliment del grup d’empreses conegudes com les “7 magnífiques”.

Per exemple, Nvidia, una de les empreses que forma part de les 7 magnífiques, va superar els 2 Bilions de dòlars de capitalització borsària i va afirmar que la computació accelerada i l’IA d’última generació han aconseguit un punt d’inflexió.

A Europa, de totes les empreses que han reportat els seus resultats, només un 52% de les empreses van superar estimacions amb un decreixement en els beneficis per acció derivat, sobretot, del sector de matèries primeres i industrial alemany.

L’economia alemanya es va contreure un 0,3% intertrimestral l’últim trimestre de 2023.

Japó,per part seva, va mantenir un to positiu malgrat entrar en recessió tècnica. Principalment, gràcies a un ien feble que afavoreix les exportacions i unes reformes empresarials que estan començant a donar els seus fruits.

Àsia,i especialment la Xina, també van mostrar un to positiu durant l’Any Nou Xinès, esperant noves mesures o dades que restaurin la confiança.

Les dades d’inflació van superar les expectatives i van reafirmar la perspectiva de mantenir tipus d’interès més alts durant més temps.

La inestabilitat geopolítica i les notícies de les eleccions primàries als Estats Units sembla que no estan tenint afectació en els mercats financers.

Com han reaccionat els mercats?

Aquest context ha sigut favorable per la Renda Variable.

El mercat japonès, MSCI Japan Eur hedged, va pujar un 5,71%, aconseguint el seu nivell més alt des de 1989 seguit pels Estats Units, MSCI els EUA, amb una rendibilitat del 5,20%.

El mercat europeu va tenir el rendiment més baix, amb una pujada del 1,96%.

Quant a la renda fixa, el mercat va anticipar menys baixades dels tipus d’interès de les esperades enguany, la qual cosa va resultar en un rendiment negatiu.

L’índex de Renda Fixa Governs va caure un -0,53% (Bloomberg Barclays Global Government Bond Eur hedged) i l’índex de Renda Fixa Corporativa (Bloomberg Barclays Global Corporate Bond Eur hedged) un -1,23%.

Davant aquest escenari el dòlar va restar pla en el mes.

 

 

Data
11 març 2024

Compartir

Llamar Contactar