Data
8 novembre 2023

Compartir

VISIÓ DE MERCATS NOVEMBRE

Visió de mercats novembre 2023

Durant el mes d’Octubre, l’economia dels Estats Units va continuar mostrant fortalesa, registrant un 4,9% de creixement trimestral en taxa anualitzada, el més elevat des del quart trimestre del 2021.

El component principal d’aquest creixement va ser el consum privat, destacant la resiliència de l’economia americana.

 

Estats Units

A Estats Units,el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, es va mantenir caut mantenint al nivell actual els tipus d’interès i continuant amb el seu programa de reducció de balanç.

A més, l’increment del dèficit fiscal està influint en la prolongació dels tipus d’en nivells elevats.

 

Europa

En contrast, aEuropa,les dades macroeconòmiques, mostren una situació de debilitat econòmica.

Els PMI (índex de compres per part de les empreses) europeus mostren una desacceleració generalitzada tant en indústria com en serveis: les empreses havien estat depenent de comandes endarrerides per a mantenir l’ocupació. L’alta inflació també va protar al Banc Europeu a mantenir els tipus d’interès sense canvis en la seva última reunió.

 

Dades macroeconòmiques

En quant a lesdades microeconòmiquesels resultats empresarials de l’últim trimestre presentats fins ara mostren una contracció de beneficis a Europa i un lleuger creixement als EUA.

 

Països emergents

Pel que fa als països emergentsdestacar les noves ajudes anunciades per la Xina per a impulsar la confiança en la seva economia.

 

Geopolítica

Finalment, la geopolítica continua estant a l’ordre del dia amb la inestabilitat derivada no sols el conflicte a Ucraïna, sinó també del conflicte àrab-israelià i les seves possibles conseqüències.

Durant aquest mes, el petroli va ser protagonista experimentant un repunt a l’inici del conflicte per a tornar a caure a final de mes a mesura que l’amenaça d’intervenció de tercers països en el conflicte passava a un segon pla.

 

Què ha passat en els mercats financers durant el mes d’octubre?

Tot això es va traduïr en caigudes delsmercats financers, sent més pronunciades en els actius de risc. Només el mercat monetari va finalitzar el mes en positiu.

La Renda Variable Emergent va ser l’índex més afectat, caient un -3,74% seguit per la Renda Variable Europea amb un -3.56%.

Millor evolució va tenir la Renda Fixa caient un -0,56% la Renda Fixa Governs i un -1,17% la Renda Fixa Corporativa.

El dòlar es va mantenir pla en el mes.

Data
8 novembre 2023

Compartir

Llamar Contactar