Data
9 gener 2023

Compartir

Per què invertir el 2023?

 

Invertir és destinar una part dels nostres estalvis presents per tenir un capital major en un futur, un benefici financer. És a dir, gastar menys avui i posar els diners a treballar per a nosaltres.

 

Cinc professionals de Ginvest expliquen els seus motius, des d’un punt de vista personal, pels quals inverteixen en aquest 2023:

lluis - inversio
Lluís, 65 anys, Assessor financer de Ginvest

A la meva edat, ja prop de la jubilació, considero que és necessari invertir aquest 2023 per a protegir-me de la inflació, és a dir, que “la inflació no es mengi l’estalvi”.

Per exemple, si una persona es jubila amb un estalvi acumulat de tota una vida laboral de 300.000€ i el deixa al compte corrent amb els nivells d’inflació actuals, en un any és com si hagués perdut entorn de 30.000€.

Per això, és necessari invertir i preservar el poder adquisitiu i assegurar-me una font d’ingressos durant la jubilació.

D’aquesta manera, és important tenir un pla financer sòlid a mesura que s’acosta la jubilació i considerar factors com la durada de la jubilació, els costos de vida esperats i qualsevol altra font d’ingressos, com la seguretat social.

També és rellevant tenir en compte els riscos i recompenses de qualsevol inversió i assegurar-se tenir una cartera diversificada.

Carles, 52 anys, Soci fundador de Ginvest

En el meu cas és important invertir per a protegir el patrimoni personal i el meu negoci llarg termini.

Inverteixo els excedents actuals del negoci per a quan necessiti invertir-los de nou en el mateix negoci i, així, impulsar el seu creixement. Ja sigui invertint en equipaments, nova tecnologia, contractar més personal, expandir-se a nous mercats, etc.

Com a empresari, també inverteixo amb visió empresarial. A tots ens agradaria crear negocis com Apple o Amazon, encara que no siguem els seus fundadors, si podem ser els seus socis, posant els nostres diners a treballar i beneficiar-nos del talent, la innovació i del valor que generen aquestes empreses per a la nostra societat.

 

 

 

 

 

 

Marta, 38 anys, Directora financera de Ginvest

La inversió és la forma més efectiva de planificar el futur financer i assegurar els recursos necessaris per a aconseguir objectius a llarg termini. Construir una llar, una família, assegurar l’educació dels meus fills. És a dir, em permet estabilitzar la situació financera de la meva família.

M’agradaria destacar que per a les empreses espanyoles, encara que el 2023 es presenta com un exercici marcat per la incertesa, si hi ha una bona planificació d’inversió i un horitzó temporal ben definit que permeti adaptar-se als canvis, poden arribar a augmentar els seus beneficis superant la situació actual dels mercats i l’amenaça de la recessió. Però, per a assolir-ho, cal preveure el creixement i les despeses que pot tenir una empresa davant aquest horitzó temporal i així, saber de l’import que disposem per a la inversió.

 

Robert, 28 anys, Gestor de Middle Office de Ginvest

Durant aquests primers anys treballant, he tingut l’oportunitat d’estalviar i començar a invertir. Les raons per les quals inverteixo el 2023 són:

A llarg termini, vull continuar fent aportacions periòdiques, ja que és una manera molt còmoda de destinar part dels meus ingressos mensualment i, ara que els mercats han corregit, aprofitar uns preus atractius que em donin un preu d’adquisició mig més baix. Per tant, beneficiar-me dels futurs rendiments.

També inverteixo a mitjà termini per a l’entrada d’un habitatge i compra d’un automòbil i, finalment, mitigar l’efecte de la inflació.

Per últim, destino una part a un fons d’emergència per a possibles imprevistos a curt termini com la reparació del cotxe, de l’habitatge o un viatge a l’estiu.

 

 

 

Virgínia, 23 anys, Màrqueting Specialist de Ginvest

Vull començar a invertir el 2023, ara que soc jove i tinc un horitzó temporal més llarg, per a acumular una major quantitat de diners i aprofitar al màxim el poder de l’interès compost.

A més, és més fàcil assumir el risc d’invertir en actius de major rendiment potencial, com la renda variable, ja que tinc més temps per a recuperar qualsevol pèrdua temporal en el valor de la inversió.

Invertir pot ajudar-me a preparar-me per a metes a mig-llarg termini. En el meu cas, el pagament d’un màster i l’entrada d’un habitatge.

 

 

_
Ginvest AM

 

 

 

Data
9 gener 2023

Compartir

Llamar Contactar