Data
5 juliol 2022

Compartir

La inflació ha continuat marcant l’evolució dels mercats financers durant el mes de juny. D’una banda, la taxa d’inflació interanual de l’eurozona publicada divendres passat, es va situar al juny en el 8,6%, registrant un nou màxim. Tot això després que el Banc Central Europeu anunciés pujades de tipus d’interès en les pròximes setmanes, malgrat que el creixement econòmic s’està afeblint.

Als Estats Units, les últimes dades d’inflació van obligar la Reserva Federal, a incrementar 75 pb més els tipus d’interès i a ser més agressiu en la seva intenció de reduir-la.

Tot això ja està tenint un impacte considerable en la renda familiar i en els costos de les empreses, com així ho demostren les dades macroeconòmiques publicades i també les rebaixes d’estimacions de creixement donades per les companyies. Aquesta situació ha provocat el pitjor inici d’any del S&P 500 des de 1970 i del Nasdaq en tota la seva història.

Cal afegir, que el conflicte bèl·lic, la disrupció d’oferta i l’alça de preus en les matèries primeres no van cessar.

En aquest entorn tan volàtil i amb tanta incertesa, tant en l’àmbit microeconòmic com macroeconòmic, aquest mes de juny no ha existit actiu refugi per a l’inversor, sent els bons governamentals la classe d’actiu que menys ha sofert, amb una lleugera caiguda. No obstant això, el dòlar sí que ha servit d’actiu refugi, apreciant-se un 2,38% en el mes.

En canvi, l’actiu més perjudicat ha estat la renda variable d’Estats Units, amb una caiguda del Standard & Poor’s 500 del 8,39%.

Davant aquesta situació, la nostra cartera estratègica, continua implementada per a fer front a una inflació persistent amb un menor creixement, mitjançant:

– En la part de renda fixa estem centrats en baixes duracions, bons flotants i algun fons més oportunístic. Tàcticament, anem introduint més duració davant l’excessiu càstig, al mateix temps que ens centrem en la part de més qualitat creditícia davant el menor creixement esperat.

– En renda variable continuem infra-ponderats. Busquem estar diversificats per a aportar més estabilitat a la cartera en aquests moments d’incertesa. Quant a tipologia, preferim fons invertits a companyies de qualitat i amb poder de fixació de preus per a poder traspassar l’increment de preus al client final, amb una visió més a llarg termini.

Concretament, aquest mes, a Europa, hem incorporat un fons indexat per a replicar directament el mercat davant la incertesa que genera en aquest continent la falta d’una política comuna davant els riscos existents.

Finalment, volem afegir que el mercat ara està a l’expectativa de la temporada de presentació de resultats, on es veuran reflectides les empreses que han estat capaces de traslladar l’augment de costos als seus consumidors i complir objectius, i aquelles que no hauran aconseguit els objectius de vendes i/o marges. És per aquest motiu que el nostre focus continua centrat a seleccionar aquests actius de qualitat que aportin valor a les nostres carteres.

 

_
Ginvest AM

 

 

 

Data
5 juliol 2022

Compartir

Llamar Contactar