Fecha
2 noviembre 2022

Compartir


Aquest mes d’octubre ha estat marcat per diferents esdeveniments tant a nivell macroeconòmic com microeconòmic:

– La publicació trimestral de resultats de les companyies, en la qual la majoria de les empreses estan batent les estimacions, encara que les previsions que donen per als pròxims mesos ja són més febles davant l’escenari de desacceleració que preveuen per a l’economia.

– Pujada de tipus a Europa fins al 2% davant l’alça persistent de la inflació, encara que les dades macroeconòmiques ja ens porten cap a una desacceleració econòmica significativa a la zona.

– Les darreres publicacions de dades macroeconòmiques ja estan reflectint aquesta feblesa econòmica, encara que als EUA el mercat laboral continua fort, pressionant a la Reserva Federal a anunciar a principis d’aquest mes de novembre un increment dels tipus d’interès de 75 punts bàsics més.

– Increment de la tensió geopolítica. No sols pel conflicte bèl·lic a Ucraïna sinó també per les noves prohibicions de vendes a la Xina en el sector de semiconductors per part dels EUA per exemple.

– El 20è Congrés del PCCh xinès va deixar una visió agredolça amb un suport decidit sobretot al creixement, però seguint una línia més intervencionista i encara amb una política de Covid 0.

– El Regne Unit amb un altre canvi de primer ministre per a intentar sanejar els comptes i restaurar la confiança, també va afegir incertesa.

 

En aquest entorn els mercats financers van ser bastant volàtils.

La Renda Variable va acabar el mes en positiu en totes les àrees geogràfiques a excepció de la Renda Variable Emergent gràcies als bons resultats empresarials publicats. Destaca la pujada d’un 7,63% de l’índex de Renda Variable EUA i un 5,66% de l’índex europeu. En canvi, la caiguda de la Renda Variable Emergent es va deure a la falta de relaxació en la política aplicada de Covid 0 en el tancament del Congrés celebrat a la Xina. Afegir que l’increment de tensions entre la Xina i els EUA en diversos sectors va agreujar la caiguda acabant el mes amb un -2,87%.

En aquest context la Renda Fixa tant governamental com corporativa va tancar el mes d’octubre lleugerament en negatiu.

El dòlar es va depreciar un 0,8% en el mes, tornant a la paritat amb l’Euro després de la pujada anunciada pel BCE.

Davant aquesta situació, la nostra cartera estratègica continua implementada per a fer front a una inflació persistent amb un menor creixement, via:

– En la part de Renda Fixa centrats en baixes durades, bons flotants i algun fons més oportunistes. Tàcticament, anem introduint més durada davant l’excessiu càstig, al mateix temps que ens centrem en la part de major qualitat creditícia davant el menor creixement esperat.

– En Renda Variable continuem infraponderats en aquest actiu. Busquem estar diversificats per aportar més estabilitat a la cartera en aquests moments d’incertesa. En quant a la tipologia, preferim fons invertits en companyies de qualitat i amb poder de fixació de preus per a poder traspassar l’increment de preus al client final, amb una visió més a llarg termini o fons amb creixements estables i sostinguts com serien els sectors defensius. D’altra banda, estar diversificats en diferents àrees geogràfiques ens aporta descorrelació a la cartera.

Aquest mes no es van fer canvis.

 

_
Ginvest AM

 

 

Fecha
2 noviembre 2022

Compartir

Llamar Contactar