Ginvest Renda Variable Global PP

A falta d’uns mesos per a finalitzar l’any, i abans d’enfrontar-nos a la declaració de la renda de 2022, un es pot preguntar com alleugerir la càrrega fiscal a la qual estem sotmesos. Al mateix temps, davant el problema de la inexistent pensió que tindrem a Espanya en un futur, el qual el nostre company Francesc Domínguez, Director de Riscos, ens va avançar fa un temps, ens podem estar preguntant com podem crear un fons de reserva mentre que intentem maximitzar la rendibilitat d’aquest.

 

La solució


Coneixent les necessitats dels nostres co-inversors, es va crear Ginvest Renda Variable Global PP, un Pla de Pensions gestionat per Ginvest Asset Management amb l’objectiu d’oferir una solució d’inversió als problemes comentats. La nostra companya Mercedes ens explica més i millor sobre aquest tipus de productes, a l’abast de tots nosaltres. Hem de tenir en compte que, perquè la aportació en el nostre Pla de Pensions tingui efecte a la renda del 2022, hem de realitzar la inversió abans del 23 de desembre de 2022.

Sabent que el capital invertit en el nostre Pla de Pensions principalment té com a objectiu la inversió a llarg termini, aquest vehicle d’inversió pot invertir el 100% dels seus actius en renda variable. Això no significa que sempre estigui 100% invertit, però sí que només podem invertir en aquest tipus d’actiu, amb unes limitacions de pesos de 90%-100%. La resta es manté en actius monetaris.

En relació a la distribució geogràfica, el Pla agafa de referència els pesos de l’índex MSCI ACWI, el més representatiu globalment, i a partir d’aquests, sobre ponderem i/o infra ponderem les regions geogràfiques en les quals estem més positius i/o negatius, amb una limitació en la nostra capacitat de ponderar pesos, eliminant riscos de prendre certes decisions de asset allocation.

La implementació de la cartera es realitza a través de ETF’s (Què és un ETF?) especialitzats en cada classe d’actiu (Renda Variable USA, Europa, Emergents i/o el Japó). Els ETF’s que més ens ponderen són els exposats a la beta de mercat de cada vèrtex, el qual significa que estem invertits en gran manera igual que el mercat. L’actiu que més pesa en el Ginvest Renda Variable Global PP, és el MSCI USA UCITS ETF, l’objectiu del qual és reflectir la rendibilitat de les empreses d’alta i mitjana capitalització que cotitzen als Estats Units, ponderats per la seva capitalització borsària. Així doncs, no és d’estranyar que en el seu top 10 de posicions trobem empreses com Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Johnson&Johnson, etc. 

Amb l’objectiu de generar alfa a través de les nostres decisions d’inversió, també podem realitzar inversions a nivell tàctic i segons moment de mercat. Per posar un exemple, actualment tenim en el nostre vèrtex de Renda Variable dels Estats Units un ETF amb un biaix de valor, l’UBS Factor MSCI USA Value UCITS ETF, el qual inverteix en empreses d’alta i mitjana capitalització dels Estats Units, però amb un biaix qualitatiu que filtra per valoracions relativament baixes. Entre les seves principals posicions podem destacar empreses com Berkshire Hathaway, JP Morgan o Pfizer.

Aquests dos ETF’s, serien alguns exemples d’actius que tenim en cartera. Actualment el Pla de Pensions gestionat per Ginvest AM està compost per deu ETF’s de Renda Variable, amb l’objectiu d’invertir de forma diversificada i global a llarg termini

Fins a la data actual, la Renda Variable en el llarg termini (període mínim de deu anys) sempre ha obtingut una rendibilitat positiva, protegint a l’inversor de la inflació, a més de generar retorns reals més atractius malgrat ser més volàtil en el curt termini. Per això, creiem que té sentit que el nostre Pla de Pensions, l’objectiu del qual és rendibilitzar el retorn de les nostres inversions pensant en la nostra jubilació, estigui invertit en aquest tipus d’actiu.

Per a qui vulgui tenir més detall del Pla, els pesos exactes de cada classe d’actiu, així com el nom i pes de cada ETF que conformen la nostra cartera, us deixem la seva fitxa i evolució aquí.

Per a concloure, no ens volem oblidar, que el nostre objectiu principal és deure’ns als nostres co-inversors, entendre les seves necessitats presents i futures, i oferir el màxim de les nostres capacitats al seu servei.

 

 

_
Ginvest AM